twitter twitter twitterSegueix-nos atwitter

Constituir una societat de capital de transport pot arribar a ser senzill per als despatxos que hi estem habituats

Constituir una societat de capital pot arribar a ser senzill per als despatxos que hi estem habituats. Tanmateix, la constitució d' una societat que desenvoluparà l'activitat del transport ja és més complicada atès que s' han de tenir en compte singularitats que es preveuen en la normativa pròpia del transport. Cal conèixer bé aquesta normativa per no cometre errors, atès que un incorrecte assessorament en aquesta matèria pot arribar a provocar que l' empresa no pugui obtenir les corresponents autoritzacions dels organismes administratius de transport corresponents i, per això, l'activitat no pugui ser desenvolupada.

Per això us deixem aspectes claus a tenir en compte en el moment de constituir una empresa de transport:

Requisits de les Empreses de Transport

La constitució d' una empresa de transport no només implica el compliment de requisits legals i administratius generals, sinó també l' entesa específica de les normatives del sector. D' entrada, el capital mínim per constituir una empresa de transport difereix del capital mínim previst a la Llei de societats de capital. Així mateix, cal comptar amb una persona que tingui la titulació necessària per "capacitar" l'empresa perquè aquesta pugui desenvolupar l'activitat, aquesta persona és l'anomenada "gestor/a de transport" a la qual ens referirem seguidament. Aquesta figura és clau i ha de complir unes vinculacions especials amb l'empresa (laborals i/o mercantils) per poder prestar la seva capacitació.

L'elecció de l'estructura empresarial adequada (com a societat limitada, societat anònima, etc.) i la comprensió de les obligacions fiscals i laborals són fonamentals.

La Figura del Gestor de Transport

El/la gestor/a de transport, com hem anunciat anteriorment, és una peça clau en l'engranatge de les empreses de transport. Aquest/a professional no només s'encarrega d'assegurar el compliment de la legislació vigent, sinó que també juga un paper vital en l'optimització de rutes, la gestió de flotes i la supervisió d'operacions logístiques. L' habilitat del gestor per adaptar-se als canvis en el mercat i en la normativa pot marcar la diferència entre l' èxit i el fracàs de l' empresa. És necessària la seva existència a l'hora de constituir una empresa i existeixen limitacions tant a l'hora d'accedir als títols de transportista per ser gestor/a de transport (calen un mínim d'estudis) com a l'hora que aquest mateix gestor cedeixi el títol a diferents empreses (si no es compleixen certs requisits,  només es pot capacitar una única empresa de transport).

Necessària obtenció de Targeta de Transport

Un cop constituïda la societat mercantil cal que els organismes administratius competents expedeixin les corresponents autoritzacions per exercir a activitat, en concret i entre d'altres, la coneguda com a "targeta de transport". Aquest document habilita perquè els vehicles puguin circular. És justament a l' hora de tramitar aquesta targeta quan es detecten els errors que es poden haver comès a l' hora de constituir l' empresa, atès que és quan l' Administració posa damunt la taula quins requisits s' incompleixen per poder tenir accés a la professió en base a la documental aportada.

 

Conclusió: Coneixement en el Sector tant abans com després de l' inici de l' activitat

L'èxit en el sector del transport no es limita a la gestió eficient d'operacions logístiques; també implica una profunda entesa legal i administrativa. Les empreses que aconsegueixen integrar l' experiència en gestió de transport amb un coneixement detallat de les regulacions es posicionen estratègicament per liderar en aquest competitiu mercat. Pensem que, en els últims temps, s' ha regulat específicament en matèria de transports per protegir els empresaris del sector en matèria de variació de preus per pujades del combustible, càrrega i descàrrega de mercaderies, etc. Des de Mallol Assessors us podem ajudar a l'hora d'interpretar aquesta normativa extensa i especialitzada i veure si aquesta és aplicada correctament per part de l'empresa concreta.

 

MALLOL ASSESSORS SL es el Responsable del tratamiento de los datos personales del Usuario y le informa que estos datos serán tratados de conformidad con lo dispuesto en las normativas vigentes en protección de datos personales, el Reglamento (UE) 2016/679 de 27 de abril de 2016 (GDPR) y la Ley Orgánica (ES) 15/1999 de 13 de diciembre (LOPD), por lo que le facilita la siguiente información del tratamiento.

 

Contacta amb nosaltres
Image
Adreça oficines

Pere Martell, 53 Baixos

Departament fiscal-jurídic
comptable-financer
43005 Tarragona

Pere Martell, 57 Baixos

Departament laboral
43005 Tarragona
Horari d'atenció
Image
Dilluns a Dijous 8.30h.-14h. i de 15h-18h. Divendres  de 8.30h. a 14h.
Connecta amb nosaltres
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Com arribar