twitter twitter twitterSegueix-nos atwitter

En què consisteix la Segona Oportunitat:

Aquest mecanisme permet l'exoneració de molts dels deutes oferint una nova oportunitat als qui s'enfronten a dificultats financeres. És un procés dissenyat perquè les persones físiques puguin tornar a reprendre el seu ritme de vida sense aquestes càrregues.

Qui s' hi pot acollir:

S' adreça a persones naturals, siguin empresaris o no, que es trobin en una situació d'insolvència, és a dir, que no puguin assumir els seus deutes amb els recursos que obté.

Cal complir determinats requisits, un d' ells que la persona sigui considerada un deutor de bona fe.

Objectius del servei:

El seu objectiu principal és cancel·lar gairebé tots els deutes (algunes queden excloses, totalment o parcialment), permetent al deutor obtenir l'Exoneració del Passiu Insatisfet (EPI) atorgada per un jutjat. A més, busca frenar els embargaments sobre salaris, comptes corrents o béns, i facilitar la reintegració social i econòmica dels afectats.

L' objectiu és obtenir l'EPI que es pot aconseguir oferint un pla de pagaments o bé liquidant el patrimoni de la persona deutora. Amb l' última reforma es permet que aquesta conservi el seu habitatge habitual sempre que se sotmeti a un pla de pagaments.

Procediment:

El procediment s'ha agilitzat moltíssim amb l'última reforma que va entrar en vigor el setembre de 2.022. Ja no cal intentar un acord extrajudicial amb els creditors per obtenir l'EPI. A banda ja es pot sol·licitar el concurs sense massa per als supòsits en què el/la deutor/a no tingui patrimoni per liquidar. Tot s'inicia amb la sol·licitud de concurs davant el Jutjat Mercantil corresponent. Seguidament, si el Jutjat el concedeix i es compleix els requisits, s' ha de demanar l' EPI amb pla de pagaments o amb liquidació.

L'important, en qualsevol cas, és acreditar i justificar molt bé davant el Jutjat l'origen del problema, com s'ha arribat a aquesta situació, de manera que el Jutge pugui comprovar que es tracta d'una situació no buscada per la persona.

Des de Mallol Assessors hem ajudat moltes persones a obtenir aquesta llibertat financera i tornar a començar, vols que t'ajudem? Contacta amb nosaltres.

 

MALLOL ASSESSORS SL es el Responsable del tratamiento de los datos personales del Usuario y le informa que estos datos serán tratados de conformidad con lo dispuesto en las normativas vigentes en protección de datos personales, el Reglamento (UE) 2016/679 de 27 de abril de 2016 (GDPR) y la Ley Orgánica (ES) 15/1999 de 13 de diciembre (LOPD), por lo que le facilita la siguiente información del tratamiento.

 

Contacta amb nosaltres
Image
Adreça oficines

Pere Martell, 53 Baixos

Departament fiscal-jurídic
comptable-financer
43005 Tarragona

Pere Martell, 57 Baixos

Departament laboral
43005 Tarragona
Horari d'atenció
Image
Dilluns a Dijous 8.30h.-14h. i de 15h-18h. Divendres  de 8.30h. a 14h.
Connecta amb nosaltres
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Com arribar